Sveže jagode

Sveže jagodeU proizvodnji jagoda duže od 15 godina

Naša osnovna delatnost je intenzivna proizvodnja jagoda na otvorenom polju, kojom se u kontinuitetu bavimo od 2005. godine.

Svake godine sadimo nove i obnavljamo postojeće zasade na površini od 5 do 8 ha.  U zavisnosti od sezone, naša godišnja proizvodnja se kreće od 120 do 180 t konzumne jagode što nas svrstava u jedne od najvećih proizvođača u Srbiji.

Zasadi nam se nalaze u Rumenci na 10 km od Novog Sada i u neposrednoj su blizini sedišta firme, gde nam je smeštena hladnjača kapaciteta 200 t. Plod u najkraćem vremenskom roku (do 45 min od trenutka berbe) transportujemo od njive do hladnjače, a tamo se savremenim rashladnim komorama projektovanim za potrebe osetljivog voća produžava njegova svežina.

Sveže jagode

Sveže jagodeJagodu pakujemo u skladu sa potrebama kupca

U skladu sa potrebama kupca, jagodu isporučujemo u rinfuzi (plastične, kartonske i drvene gajbice različitih dimenzija) ili upakovanu u kutijice određene gramaže.  Takođe, vršimo pripremu jagode za transport, brzo rashlađivanje i prevoz do distributivnih centara.

Prodaju obavljamo u Rumenci u prostorijama firme u periodu od kraja aprila/početka maja do polovine juna, u zavisnosti od vremenskih prilika.

Proizvodimo isključivo konzumnu jagodu različitih sorti, pri čemu su najzastupljenije Kleri i Žoli kao sorte visokog kvaliteta ploda i izražene transportabilnosti, što je posebno važno kod izvoza na inostrana tržišta.

Najveći deo naše proizvodnje je jagoda prve klase (zdrav i krupan plod), a zasade obnavljamo svake ili svake druge godine u zavisnosti od sezone.

Prihrana i zaštita koju primenjujemo u toku procesa proizvodnje, usklađena je sa domaćim i inostranim propisima, a svež plod jagode plasiramo kako na domaćem tako i na tržištu Rusije i Evropske unije.

Ukoliko ste zainteresovani za otkup ploda ili vam je potrebno više informacija, slobodno nas kontaktirajte.